29 augusti 2011 - She is dead, wrapped in plastic

David Lynch masterpiece tv-serie Twin Peaks is old news, but I still love it passionatly. When I started to work with this picture of lovely Rebecca, I had Laura Palmer in my mind. I think it works? What do you think? — with Rebecca Edstrand.

28 augusti 2011 - Rackham fortsätter inspirera

Arthur Rackham hette han, den där gudabenådade konstnären som gjorde illustrationerna till Peter Pan. De riktiga - långt innan Disney hann dränka sagan i sockervadd. Att inspieras av Rackham är inte svårt, men att få till bilderna är desto värre. Det är så  mycket som ska stämma. Ljus, kontraster och form. Känslan och det inte alltför konstruerade. Här är mitt försök i sepia. All kritik varmt välkommen!!!


28 augusti 2011 - Foton från dagen

Kul bakluckeloppis i Veberöd och därefter en blytrist i Flyinge. Inte särskilt mycket infyndat, men himla glad för bilderna!

28 augusti 2011 - Gårdagens gatufotografi


26 augusti 2011 - And the livin´s easy

Summertime and the livin' is easy
Fish are jumpin' and the cotton is high
Oh your Daddy's rich and your ma is good lookin'
So hush little baby, and don't you cry

One of these mornings
You're goin' to rise up singing
Yes you'll spread your wings
And you'll take to the sky
But till that morning
There's a nothin' can harm you
With daddy and mammy standin' by

Summertime and the livin' is easy
Fish are jumpin' and the cotton is high
Oh your Daddy's rich and your ma is good lookin;
So hush little baby, baby don't you cry
Oh don't you cry
Oh don't you cry

26 augusti 2011 - Blicken


25 augusti 2011 - Lund till Hällefors och tillbaka igen

Utstå 16 timmars bilkörning är en rumpkörare icke att rekommendera. Jag är rätt glad att det är en distanskurs för någon gång efter Jönköping började jag få klaustrofobi. Små samhällen omgivna av en massa skog är helt enkelt inte min grej. Hemma i Skåne satt Isabel kattvakt (stort tack!!) medan jag kämpade mot kattabstinens tills jag mötte en vit vildhjärna. Klassen verkar kanon, läraren har en portfolio som jag avundas mig grön och jag ser fram emot ett härligt läsår. Allt gott


23 augusti 2011 - Juliusvariationer

Vilken tycker du bäst om? Tips på annorlunda retuschering? Nu åker vi iväg till Hällefors. Nervositet lagom nog att föda ett mycket hysteriskt land. Önska mig lycka till.

22 augusti 2011 - On the golden field


21 augusti 2011 - Stekande hett på bakluckeloppis


21 augusti 2011 - Elisabet Böklin

Plåtning i starkt solljus. Men skuggorna blev fina tycker jag.

20 augusti 2011 - Ljuvligt slitgöra (utan slit egentligen)


19 augusti 2011 - Gammal goding

Idag har jag haft en jättegullig reporter från lokaltidningen på besök. Vi pratade om bloggen och fotograferandet. Dessutom fick jag äran att ta några foton på plats. Det är riktigt fräna bilder med ofrånkomlig mustach och tusenårig attityd. Artikeln ska dyka upp om två veckor så där. Glädje!


16 augusti 2011 - Rebecca

Vi går alla om kring med en vinge
som vi inte kan flyga med
som blir till en börda för oss
som vi måste smyga med.
Vi hade nog kunnat flyga
om inte alla självutnämnda vicevärdar
skolmästare
och alla dom praktiska, taktiska
nitiska, kritiska,
anemiska, akademiska
felfinnarna med pekpinnarna hade sagt:
Du kan väl inte flyga!
Håll dig på marken, din envingade jävel!
Och drömmer du ens om att våga
med ett enda vingaslag
pröva din flygförmåga
så tar vi din vinge en dag!
Vi går alla omkring med en vinge,
en dröm, en längtan, en sång.
Tänk om våra vingar finge
flyga tillsammans en gång!

14 augusti 2011 - Förnyelse

Precis som igår, en bild från en tidigare session med halvusel kamera. Jag har planer att erbjuda kunder möjlighet att få gamla bilder restuarerade och detta är ett bra exempel på vad jag kan göra i photoshop.

13 augusti 2011 - Utveckling


En av de första riktiga modellsessioner som jag gjorde var med Helena Enhamre. Jag hade ingen avancerad kamera vid tillfället, utan kompenserade med bra ljus och retuschering. Då och då gillar jag att återkomma till gamla bilder för att se vad som händer när jag retuscherar om dem idag. Här är ett exempel! Jag saknar tyvärr orginalbilden, men man kan ändå se stor skillnad.

13 augusti 2011 - Dagens vackraste på Esplanaden


9 augusti 2011 - visitkorts sneakpeak


9 augusti 2011 - Inför hösten

Den här hösten blir annorlunda. Jag kommer inte traggla sociologi, teologi eller pedagogik. I ett år på heltid ska jag plugga fotografi på distans. Det är Hällefors folkhögskola som anordnar kursen. Hällefors ligger ganska nära Örebro, men vi kommer bara vara där vid några tillfällen. Resten av tiden sköts undervisningen via internet eller skype. Det kändes perfekt för mig. Jag har aldrig gett mig själv chansen att plugga något kreativt. Men så har jag också gått i väggen ett antal gånger. Nu ska jag plugga något som jag älskar att göra och det kan inte bli annat än bra. Den 24 och 25 augusti är avsatta till upptaktsinternat. Jag och Freddi åker uppåt landet och njuter den vackra naturen. Fram till dess hoppas jag att allt löst sig med teckenspråkstolkar och att jag får ordning på ett alternativ till undervisningen på skype (via telefon vilket naturligtvis inte fungerar för mig). Det ska nog gå vägen. Jag har hittat två fotografer på internet som ska gå samma utbildning. Båda har fantastiska portfolios, vilket bådar gott!

8 augusti 2011 - Lycka


7 augusti 2011 - Skönhet på Esplanaden


2 augusti 2011 - Open your eyes


RSS 2.0