29 juni 2011 - Fotografen utforskar det vilda

Jag blev nöjd med många bilder från gårdagen. Här är ett urval. Ni ser - det är inte bara barn jag kan fotografera :)


28 juni 2011 - Underbar dag i Fågelparken

Fågelparken utanför Helsingborg har blivit större! Nu finns där jättemarsvin och lemurer! Men Orangeriet är nedlagt för att återuppstå i augusti - men utan fjärilar :(

Jag tog ett par underbara bilder. Gladast är jag nog för den översta för den tycker jag är perfekt på så många sätt. Posering, komposition, tekniskt och ögonblicksmässigt. Hur ofta får man chansen att plåta en unge och två djur som alla har samma närvaro i bilden? Det sker nästan aldrig.  Flickan på bild nummer två heter Emma och henne träffade jag utanför lemurerna. Världens vackraste ögon och finaste leende tycker jag!


27 juni 2011 - Vincent

Dagens fotning av femåriga Vincent var en utmaning. Alldeles genomsvettig efteråt men kunde vittja minneskortet och dra fram ett par ljuvligheter. Vincent gör sig mycket bra i stilen old fashion/shabby chic. Stort tack Cecilia och Vincent & förstås extra tack till världens bästa och sötaste assistent - Freddi

27 juni 2011 - Cardona

Triss i klarögda barn. Maria-Cecilia, Oscar och Lucas.

26 juni 2011 - Midsommar


Gud jag önskar att det vore för alltid. Det jag har med dig men jag lovar dig när allting är slut. Den sista du ser är mig och den sista du hör är mig. Ser du isen börjar smälta vid stranden snart är viken fri. En gång satt vi där när solen var röd - de sista som brann var vi. Det sista som fanns var vi. Du är mitt liv om vi bara har timmar kvar, lev med mnig då. Det är aldrig försent fast en måste gå det finns något mer i det nya som väntar dig och det sista du ser är mig. Spring nu ut på dina blommande ängar mörkret samlar sig. Och när natten släcker ljuset ikväll den sista du ser är mig och den sista du hör är mig. Tiden samlar oss som regn i ett hav, den glömmer inte dig blir du rädd för denna glittrande grav. Den sista du ser är mig, den sista du hör är mig.
//Py Bäckman

25 juni 2011 - Midsommarglädje


22 juni 2011 - Beauty in black and white


20 juni 2011 - Lovisa på landet

Så vackra blickfång att man blir varm i hjärtat! Dessutom har Tiger (den rödrandiga katten) stulit både mitt och Freddis hjärta. Han vill inte lämna tillbaka dem och hans klor är vassa! (Bilderna är mina och copyright skyddade)

19 juni 2011 - Skönhet

Bakluckeloppis, hur klarade jag mig utan den? Om man gud förbjude inte skulle fynda något (vilket är orimligt - jag köpte ett dragspel idag!!!) så vittjar man kamerakortet efteråt och *trumvirvel* det är alltid något som tar andan ur en. Denna bild inte särskilt tekniskt bra, men jag älskar uttrycket i hennes ansikte.

18 juni 2011 - Dagens bild


18 juni 2011 - Daglig dos inspiration

Dagens inspirationsbilder kommer från olika ställen. Sphoto är den databas där jag brukar hitta mest godbitar. Dagens bok som jag läste ut för någon timma sedan är "Claras war" som handlar om en tonårig flicka under andra världskriget. Boken är brutal och otäck. Stundtals klaustrofobisk, men bra eftersom den trots allt uttrycker hopp och ljus i mörkret.

16 juni 2011 - Inspirationsdax

I dagens inspirationskollage finns bild från Meszaros, Krista van der Niet (fjädern) och en vacker brosch från Past Times. På Past Times råder just nu sommar-rea. Man kan komma över riktigt vackra saker för löjligt liten penning (butiken fraktar även till Sverige). Jag paralell läser som vanligt flera böcker samtidigt. Recensionerna i helhet hamnar på agador.blogg.se när de är klara. Men under läsningens gång rekommenderas somliga på dagens inspiration. Sofi Oksanens "Stalins kossor" har sålt rekordmånga ex. Boken är inte överskattad och nu blev jag så sugen på att läsa vidare att jag säger adios för dagen.

 


16 juni 2011 - Pumans dotter

Maria-Cecilia Cardona Castro

15 juni 2011 - Axplock


14 juni 2011 - Dagens svartvita


13 juni 2011 - Handledsvärmare

Har visat bild på en av verken i kollektionen Neverblue. När flickorna Andersson var här sist fick jag chansen att fotografera den nämnda handledsvärmaren på. Här bild.

13 juni 2011 - Tåtassar

Inte alla har tåtassar. Allra minst vuxna. Tår är äckligt. Tååår det hörs ju på namnet. Tåå svett, tåå bira, tåå. Jag pallar inte fötter. Men barn har inte tår utan tåtassar. Smutsiga skitiga underbara att gräva ner i jorden.

13 juni 2011 - Dagens tips

Egentligen reserverar jag agador.blogg.se till bokrecensioner. Men jag funderar på att tipsa om böcker som har det  där lilla extra, i samband med att jag lägger upp daglig inspiration. Idag kommer turen till Dave Eggers oemotståndliga novellsamling "Hur vi hungrar". Se recension här.

12 juni 2011 - Hon på H


11 juni 2011 - Hey ho Silver away!

Tekniskt kanske inte den bästa av mina bilder, men känslan! Känslan finns där och utplånar alla oskärpor i världen.

10 juni 2011 - Twin Peaks 20 år!

Få serier har inspirerat mig så mycket som David Lynch Twin Peaks. Jag drömmer om att göra en plåtning med inspiration från serien. The owls are not what they seem! Dagens bild är iallafall redigerad i samma anda. I veckan har jag min andra plåtning med den joggande nymfen. Denna gång i samarbete med Anna Hertze.

10 juni 2011 - Fågelfri helt enkelt


9 juni 2011 - Mila 18

Vi måste bestämma oss. Hemvetrinären har sommarledigt under juli. Antingen tar vi avlivningstiden den 28 juni, eller vågar oss på att vänta en månad med risk att det händer saker och att vi måste ta Mila till vanliga vetrinären som hon hatar. Det vill jag inte. Hon mår bra än så länge och varje gång hon kommer in måste jag sniffa sommar av henne. Så ljuvligt doftar hon att mitt hjärta nästan vill brista av kärlek och ...ja allt det andra. Mila är döpt efter det judiska upproret i Warsawa. Mila 18. Och arton dagar har vi tillsammans minst. Min lilla syster.

9 juni 2011 - Zzzzappa


9 juni 2011 - Extra svag

Jag är lite extra svag för Hugo. Alla barnfotograferingar är kul, men somliga barn sticker ut och gör outplånligt intryck. Hugo är den duktigaste modell jag fotograferat - inklusive modeller som har vana och hållt på i många år. Det är något otroligt coolt med honom som jag inte riktigt kan förklara. När han poserar får han med hela kroppen i bild - och i vinklar som är för svåra att instruera. Det är sånt som antingen kommer naturligt, eller inte alls. Nu i dagarna blir Hugo storebror för andra gången. Det kanske är därför jag har ett sånt sug efter att bearbeta alla bilder jag tog förra plåtningen.

7 juni 2011 - Snart storebror


7 juni 2011 - Ljuvliga sommar6 juni 2011 - Barnaliv

Denna bild från Bananfesten i Lund. Manglad ett par tusen varv i photoshop för att få Saudek-känsla.

5 juni 2011 - Mila och sommaren

Mila njuter av livet och sommaren. Knappt har hon stuckit nosen innanför dörren, ätit upp lyxrostbiffen och druckit en massa vatten - förrän hon vill ut igen. Avlivningstid bokad men än har vi inte sett något tecken på att hon har ont. Vi ber för henne, gör det du också.

5 juni 2011 - Axplock från Örtofta Loppmarknad

Det finns nog inget som är lika kul som en riktigt bra loppmarknad. Idag var det Örtofta som anordnade loppis och den orten vet hur man gör det framgångsrikt! Det blev en fin dag ute och som extra bonus kom svåger över med bok som jag frågat om jag fick låna. Den vackra tatueringen har Johan Finné gjort och länk till tatueringsstudion finns bland mina länkar. Det är evighetslång väntetid - men jag ska ändå försöka få en så jag kan få en fin tatuering av Mila.

5 juni 2011 - Nalle akuten

Från Bananfesten - bara smakbit - fler bilder kommer sen

4 juni 2011 - En favoritbild från Best Of

Komikern och allkonstnären Anders Celin


3 juni 2011 - Inspirationsmöss


3 juni 2011 - Icke vingklippt


2 juni 2011 - Kreativitetsiver

Det roliga är när man fått igång tempot och fotograferingarna inte längre handlar om att ta snygga porträtt utan om att leka och skapa något helt unikt. Något som är mitt och ingen annans. För att kunna göra det behöver man bra modeller. Det är Fågelfri och Mysungen. Självklara framför kameran som om de inte gjort något annat. Uppskattas!

1 juni 2011 - Dagens älvor


RSS 2.0